1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Haber ETS 2 & ATS - Konvoylar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Konusu 'Haberler / Güncellemeler' forumundadır ve CumaliBzdmR tarafından 17 Ağustos 2021 başlatılmıştır.

  1. CumaliBzdmR

    CumaliBzdmR
    Yönetici
    Plaka

    33
    4.641
    9.261
    200
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator için son 1.41 güncellememizde konvoyu tanıttık! Konvoy, oyuncuların arkadaşlarıyla veya diğer kamyoncu arkadaşlarıyla araba sürmek için kendi özel oturumlarını (parola isteğe bağlı) ayarlayıp barındırabilecekleri yeni bir çok oyunculu oyun modudur. Senkronize AI trafiği, zaman ve hava durumu ve diğer oyuncularla aynı işi üstlenme yeteneği ile çoğunuz birlikte kamyon sürmenin keyfini çıkardınız.

    [​IMG]

    Ancak, birçoğunuzun hala Konvoy hakkında sorularınız olduğunu biliyoruz, bu yüzden bu blog yazısını sosyal medya kanallarımız üzerinden en sık sorulan soruların cevaplarıyla birlikte getiriyoruz.

    Maksimum oyuncu limiti artırılacak mı?

    Evet. Konvoy şu anda 8 oyuncuya kadar çevrimiçi bir oturum oluşturmanıza ve barındırmanıza olanak tanır. Gelecekte oyuncu limitini artırabilmeyi umuyoruz, ancak devam eden çalışma yapısı nedeniyle şu anda bunu küçük tutuyoruz. Sınırı artırmadan önce önemli performans optimizasyonları ve geliştirilmekte olan daha iyi denetleme araçları var.

    MOD desteği olacak mı?

    Evet. Çok oyunculu oturumlarında üçüncü taraf değişikliklerini desteklemeyi düşünüyoruz. Oyuncuları aynı mod setiyle bağlamak teknik olarak o kadar zor olmasa da, farklı modlarla katılan oyuncuların oturumlarını senkronize etmenin güvenli ve sağlam bir yolunu bulmak söz konusu olduğunda ele alınması gereken birçok potansiyel sorun var.

    Birlikte araba kullanmaktan keyif aldığım birini arkadaşlarıma nasıl ekleyebilirim?

    Son zamanlarda birlikte oynadığınız birini Steam istemcisi veya yer paylaşımı aracılığıyla ekleyebilirsiniz. Sadece görünüm sekmesine tıklayın (veya Steam arayüzünde oyuncuları görüntüleyin), ardından oyunculara tıklayın. Bu, yakın zamanda oynadığınız oyuncuların bir listesini ve profillerine bir bağlantı getirecektir.

    Bunları eklemenin başka bir alternatif yolu da Steam arkadaş kodlarını istemektir, bu da onları kolaylıkla eklemenizi sağlar! Arkadaş listenizi açın ve üst çubuğun sağ tarafında bulunan 'Arkadaş Ekle'ye tıklayın. Bu sizi, benzersiz Arkadaş kodunuzu gösterecek bir sayfaya ve başka bir kişinin kodunu girmek için bir boşluk bırakacak ve bu kişiye bir arkadaşlık isteği gönderecek!

    Arkadaşımı barındıran oturumunu göremiyorum.

    Steam'de arkadaş olduğunuzdan ve ikinizin de oyunun en son sürümünün güncellendiğinden ve Steam arkadaş listenizde çevrimiçi olarak hazır olduğunuzdan emin olun.

    Bir arkadaşınızın barındırılan oturumunu görememenizin olası bir nedeni, yalnızca sizinle aynı bölgede barındırılan oturumları görebilmenizdir. Bu, sizden çok uzakta yaşayan bir arkadaşınızın oturumunu göremeyebileceğiniz anlamına gelir. Uzaktaki bir arkadaşınızın oturumuna katılmak için Steam indirme bölgenizi onlarınkiyle eşleşecek şekilde değiştirmeniz gerekebilir; bu, o bölgedeki barındırılan oturumları görüntülemenize olanak tanır. Bunu yapmak için bu kullanışlı kılavuzu izleyin !

    Arkadaşınızın oturum adını biliyorsanız, oturum listesinin üzerinde bulunan arama çubuğunu kullanarak oturumu küresel olarak arayabilirsiniz. Bu, bölgeleri ne olursa olsun arkadaşınızın oturumunu açmalıdır. Oturum adını , tüm semboller, sayılar, noktalama işaretleri ve kısaltmalar dahil olmak üzere tam olarak yazıldığı gibi aradığınızdan emin olun .

    Ayrıca, tam oturumları göremeyebilirsiniz.

    Özel Sunucu Açabilir miyiz?

    Henüz özel bir sunucu barındırma seçeneği yok, ancak gelecekte potansiyel olarak sağlamayı düşündüğümüz bir şey.

    Peki ya harita DLC'leri, tüm oyuncuların aynı DLC'lere sahip olması gerekiyor mu?!

    Hayır. çok oyunculu moduna katılmak için oyuncuların herhangi bir DLC'ye sahip olmaları gerekmez. Ancak, kendiniz sahip değilseniz, DLC harita alanlarını göremeyeceğinizi veya araç kullanamayacağınızı unutmayın.

    Diğer oyuncuların isim etiketlerini kapatabilir miyim?

    Evet! ad etiketlerini etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak için varsayılan 'Z' kısayol tuşunu kullanabilirsiniz! Bu kısayol tuşunu değiştirmek isterseniz, bunu ana menünüzde bulunan seçeneklerden yapabilirsiniz. Birlikte bir grup fotoğrafı çekmek için fotoğraf stüdyosunu kullanırken bile çalışır!

    Konvoy modunda hız sınırı var mı?

    Konvoy oturumları, varsayılan olarak tüm oturum için bir hız sınırı AÇIK ayarlama seçeneğine sahiptir. Ancak, ev sahipleri isterlerse bunu kapatma seçeneğine sahiptir. Bu durumda hız sınırlayıcı yerel ayarlarınızı takip edecektir. World of Trucks sözleşmelerinin, sunucu tarafından belirlenen seçeneğe bakılmaksızın tüm işlerde hız sınırını uyguladığını unutmayın.

    Oynamayı planlamıyorsam konvoy güncellemesini indirmem gerekir mi?

    1.41 sürümünden beri mevcut olan bir oyun özelliğidir, ayrı bir güncelleme satırı değildir. Tabii ki, özelliği kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış.

    Oyuncuların oyunun eski bir sürümünde kalmaları için geçerli nedenler olabilir, belki de onlar için önemli olan bir mod yetişene kadar geçici olarak ve bu nedenle, Steam'de oyunlarımızın önceki önemli güncellemelerinin şubelerini sunuyoruz. Varsayılan olarak, Steam oyunları otomatik olarak günceller, bu nedenle bir endişeniz varsa bu otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmayı düşünebilirsiniz. Ancak, hem Euro Truck Simulator 2 hem de American Truck Simulator'daki tüm diğer güncellemelerin çok oyunculu özelliğini içereceğini lütfen unutmayın. Bu, güncellemeyi yapmayı planlamıyorsanız daha fazla güncelleme, içerik ve düzeltme almayacağınız ve 1.40 sürümünün son durağınız olacağı anlamına gelir.

    Çok oyunculu modunu kullanmak ve oynamak istiyorsanız, oyunun en son sürümünde (1.41 veya üstü) OLMALISINIZ.

    Sadece Konvoy modunda sürekli FPS sorunları yaşıyorum.

    Çok oyunculu modu, daha fazla sayıda oyuncu kamyonu oluşturduğundan, tek oyunculu moddan daha zorludur. Bu nedenle, daha düşük kare/saniye (FPS) yaşanması normaldir . Ancak, FPS sayılarınız şüpheli bir şekilde düşükse, sorununuzun ayrıntılı bir açıklamasıyla support@scssoft.com adresinden destek e-postamıza ulaşın.

    Programcılarımız, performansı genel olarak ve ayrıca çok oyunculuya özel bağlamda iyileştirmek için birkaç satır optimizasyon peşindeler, ancak bu kod geliştirmeleri hazır olana kadar birkaç oyun güncellemesi daha alabilir.

    Ev sahibi oyuncu ayrılırsa oturumun bitmesi gerekiyor mu?

    Evet, oturumun sunucusu ayrılır ayrılmaz sunucu kapatılacak ve bu, tüm oyuncuların sunucuyla bağlantısını kesecektir. Bu beklenmedik bir şekilde gerçekleşirse, paniğe kapılmayın, çünkü oturumda kaydettiğiniz ilerlemeye devam etme veya isterseniz geri alma (oyun içi para biriminin kaybı gibi nedenlerle) seçenekleriyle karşılaşacaksınız.

    İlerlemeyi kabul ederseniz, oturum sona erdiğinde nerede olursanız olun kalacağınızı ve kendinizi tek oyunculu modda etkili bir şekilde bulacağınızı unutmayın. Oradan, bir kez daha yeni bir oturum oluşturabilir ve isterseniz aynı veya farklı bir grup insanla devam edebilirsiniz.

    Konvoy oturumunda yasakladığım birinin yasağını nasıl kaldırabilirim?

    Oyuncuların yasağını kaldırmak istiyorsanız, belgelerdeki ilgili ATS/ETS2 klasörlerindeki "profiller" klasörünüze gitmeniz, yasağın gerçekleştiği tam profili seçmeniz ve "banlist" adlı bir metin dosyası bulmanız gerekir. Dosyayı bir metin düzenleyici ile açın ve yasaklı kullanıcının olduğu satırı kaldırın. Daha sonra Konvoy oturumunu yeniden başlatmanız gerekecek.

    Konvoy bir eşler arası oyun biçimi midir?

    Konvoy oturumları oyuncuların kendileri tarafından barındırılırken, bir oyuncu her zaman bir sunucu olarak çalışır ve bu nedenle diğer oyuncular için bir bağlantı görevi görür. Diğer herkes sonunda bu belirli sunucuyla iletişim kurar. Daha spesifik olarak, tüm istemcilerin belirli nesneler üzerinde yetkiye sahip olduğu olağan istemci-sunucu iletişim düzenidir.

    -------

    Bunun, topluluğumuz tarafından Konvoy hakkında en sık sorulan soruların çoğunu yanıtladığını umuyoruz! Birlikte sürdüğünüzü ve teslim ettiğinizi görmeyi çok seviyoruz ve sosyal medya kanallarımızda ( Facebook , Twitter , Instagram ) bizimle paylaştığınız daha fazla fotoğraf ve video içeriği görmeyi umuyoruz . Mutlu günler!
     
  2. EuropeanDriver

    EuropeanDriver
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    510
    228
    180
    Volvo
    TruckersMP Profili
    1.42 sürümünde sizce mod desteği gelir mi? Tepkilerinizi alalım istediğim modla oynamak istiyorum artık online da elbet benimle hemfikir olan vardır bu konuda.