1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Haber Bir İyi - Bir Karışık Haber

Konusu 'Haberler / Güncellemeler' forumundadır ve Ghost tarafından 30 Kasım 2020 başlatılmıştır.

  1. Ghost

    Ghost
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    785
    2.590
    300

    2020 için planlarımızı yaparken dünya çok farklı bir yerdi. İç hedeflerimiz çok iddialıydı; Euro Truck Simulator 2'nin piyasaya sürülmesinden bu yana oyun motorumuzdaki en kapsamlı teknoloji değişikliklerinden birini geçirmek istedik, ancak bu arada harita DLC'lerinde, yeni araçlarda ve yeni oyun özelliklerinde üretim çalışmalarını kesintiye uğratmadan. Ama sonra gerçekler araya girdi. İlkbaharda yaklaşık üç ay sağlık sorunları nedeniyle evden çalışarak ofisimizi kapattık. Yaz boyunca çok çabuk geçtiği görülen birkaç ayın ardından, Eylül ayı başlarında bir kez daha evlerimizden çalışmaya başladık ve 2021 baharına kadar ofislerimize dönemeyeceğiz gibi görünüyor.

    [​IMG]

    Bu zor zamanlarda moralimizi yüksek tutmayı başardık, üretime devam etmeyi ve hatta yeni meslektaşlarımızı işe almayı başardık. Ancak ekip çalışmasını dağıtılmış bir modele geçmek, ödenecek bir bedel olmadan değildi ve bazı projeler beklediğimizden daha uzun sürüyor. Projelerimize katkıda bulunan 200'den fazla geliştiricinin çabalarını uzaktan koordine etmek ve senkronize etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, ancak süreci bu şekilde yönetmenin çok zahmetli olduğunu hayal edebilirsiniz.

    [​IMG]
    (ekran görüntüsü yaklaşık olarak 43 derece enlemde sabah 9'da alınmıştır)

    İyi haber şu ki, oyunlarımızın nasıl göründüğüne dair çok gözle görülür iyileştirmelerin eşiğindeyiz. Uzaktan çalışarak, Discord üzerinden sohbet ederek, bazılarımız aylardır evde eğitim gören çocuklarla alternatif eksikliği için mutfak masalarını kullanıyoruz, ekip inanılmaz şeyler yapıyor. Aydınlatma sistemimizdeki değişikliklerin ikinci aşaması büyük bir projedir. Oyunlardaki tüm ışık kaynaklarının yoğunlukları, güneş ve ampul arasındaki uygun büyüklük dereceleri farklılığıyla artık gerçek dünya değerlerini temsil ediyor. Tüm dahili görüntü oluşturma tamamen HDR'de gerçekleşiyor ve kamera pozlama aşamasında sonucun net ve inandırıcı olmasını sağlayan bir dizi işlem sonrası adımla. İster tam güneş ışığı altında, ister karanlık bir tünelde, günbatımında veya şiddetli yağmurda olun, yeni birleşik sistem her zaman tutarlı görseller üretmeyi garanti eder. Yeniden çalışmanın bir parçası olarak, yıllar içinde oluşturduğumuz hemen hemen tüm oyun varlıklarını, tüm gökyüzü kutularını, bitki örtüsünü, kayaları, binaları, tüm araçları, ve tabii ki, yükleme rampasında bu lambayla ilgili herhangi bir ışık bağlantısının yeni sistem için manuel olarak ayarlanması gerekir. Bu, sanatta inanılmaz miktarda değişiklik ve programcılarımızın kitaptaki tüm numaraları (hileleri) kullanarak grafik düzenini, gölgelendiricileri ve araçları değiştirmek için uzun yıllar süren çalışması, böylece oyunların teknik gereksinimlerini büyük ölçüde artırmayız.

    [​IMG]
    [​IMG]

    (her iki ekran görüntüsü de 18:00 civarında, yaklaşık 43 derece enlemde alınmıştır)

    O kadar da iyi olmayan haber şu ki, yıl sonundan önce hepsini tamamlayamayacağız. Zaten belirli bir ilerleme için kararlıyız ve şimdi hedefe ulaşana kadar rotada kalmalıyız.
    Ve artık baklayı ağzımızdan çıkarma zamanı - Euro Truck Simulator 2 için Iberia DLC'si bu sene çıkmayacak. Hayranlarımız, son yıllarda korumayı başardığımız modele hiç şüphesiz alıştılar ve buna bir kez daha sadık kalabilmek için mümkün olduğunca çok uğraştığımıza ve Aralık ayında size yeni bir harita genişletmesi aldığımıza bahse girebilirsiniz. İberia üretiminin kapsamı ve ölçeği normal bir yıl için bile zorluydu, ancak DLC'de tam zamanlı çalışan 20'den fazla harita tasarımcısı olsa bile, bu yıl çok fazla olduğunu kanıtladı. Kendimizi Iberia'nın zaman çizelgeleri ve yeni ışık projesinin çarpışmasıyla bulduk ve hepsini çözmenin tek bir uygun yolu olduğunu fark ettik. İlerideki oyun güncellemeleri ve üretimi için uzun vadeli komplikasyonları en aza indirmek için Iberia'yı yeni ışık sistemine dayandırmak zorunda kaldık.

    [​IMG]

    (ekran görüntüsü sabah 6 civarında, yaklaşık 39 derece enlemde alınmıştır)

    Colorado DLC'yi şu anki ışıkla yayınlamayı başardık ve yakında üretim hattımızdan serbest bırakılacak, hala 1.39 sürümüne dayanan çok küçük olmayan bazı eklemeler var. Bununla birlikte, hem ATS hem de ETS2 ekipleri artık her iki oyunun tüm modellerini ve dokularını elden geçirme ve yeniden düzenleme konusunda tam gaz ilerlemektedir ve eski kod ve varlıklar için daha fazla güncelleme yayınlama şansı yoktur. Iberia, lansman sırasında yeni ışıktan yararlanan ilk büyük sürümümüz olacak. Bundan önce, 1.40 Güncellemesi aslında her iki oyunumuza da yeni bir ışık getirecek ve görünüşlerini tamamen değiştirecek; temel oyun içeriği ve herhangi bir DLC.

    [​IMG] [​IMG]

    (her iki ekran görüntüsü de sabah 9 civarında, yaklaşık 42 derece enlemde alınmıştır)

    İberya, geliştirme döngüsünü birleştirme ihtiyacından etkilenen tek dahili proje değildi. Almanya'yı elden geçiren ekip de büyük ilerleme bildiriyor, ancak onlar da 1.40'taki değişiklikleri stabilize edene kadar beklemek zorunda. Aşağıdaki resimlere bakın.

    [​IMG]
    (ekran görüntüsü saat 10 civarında, yaklaşık 49 derece enlemde alınmıştır)

    [​IMG]
    (ekran görüntüsü yaklaşık 49 derece enlemde saat 15.00 civarında alınmıştır)

    [​IMG]
    (ekran görüntüsü, yaklaşık 49 derece enlemde, 16:00 civarında alınmıştır)

    Kaçınılmaz olarak, şimdi büyük soru için kendimizi hazırlamalıyız - 1.40 Güncellemesini ne zaman yayınlamaya hazır olacağız, İberia ne zaman gelecek? Yıllardır sloganımız olduğu gibi, yeni bir güncelleme almadan önce her şeyin sağlam olduğundan emin olacağız. Şu anki en iyi tahminimiz, Ocak ayında 1,40 kapalı beta seviyesine ulaşmamız gerektiğidir. Kapalı betanın, kendimizi yakalamayı başardığımız sorunları çözmesi biraz zaman alır. Bundan sonra, tüm olası sorunların tespit edilip ele alındığından emin olmak ve mod üreticilerine yetişme şansı vermek için kesinlikle açık betada birkaç hafta geçirmemiz gerekecek. Başarabileceğimizden hemen hemen emin olana kadar belirli bir tarihe bağlı kalmaktan hoşlanmıyoruz, ancak matematiği yaparsanız, Kış sonu zaman dilimine bakıyoruz, umarım hala 2021'in ilk çeyreğinde.​

    [​IMG]
    (ekran görüntüsü sabah 8 civarında, yaklaşık 38 derece enlemde alınmıştır)

    İberia'nın ne zaman gönderileceğine dair herhangi bir söz vermemeye çok dikkat ettik, ancak bazılarınızın kışı geçirmek için yeni bir ETS2 harita genişletmesi görmemek için üzgün veya hayal kırıklığına uğrayabileceğini anlıyoruz. Dayanmanızı istediğimiz uzun bekleyiş için özür dileriz. Ama nihayetinde, bunun oyunlarımızın uzun vadede canlılığı için sağlıklı bir karar olduğundan eminiz. Halihazırda hem ATS hem de ETS2 için başka bir harita DLC nesli üzerinde çalışan harita ekipleri var ve bunların da iyi tanımlanmış bir kod tabanı ve varlık tabanı üzerinde çalıştığından emin olmaları gerekiyor. Yeni kararlı yapıya ulaştıktan sonra herkes fayda sağlayacak, sadece ona ulaşmak için zorlamamız gerekiyor.​

    [​IMG]
    [​IMG]

    (her iki ekran görüntüsü de sabah 7 civarında, yaklaşık 38 derece enlemde alınmıştır)

    [​IMG]
    [​IMG]
    (her iki ekran görüntüsü de sabah 9 civarında, yaklaşık 43 derece enlemde alınmıştır)

    Size yeni ışıkla ufukta olan değişikliklerin çoğunu göstermeye devam edeceğiz, daha fazla ekran görüntüsü olacak, aslında size çok yakında yeni ışık etkinleştirilmiş İberia'nın bazı hareketli resimlerini göstermeyi planlıyoruz. Henüz biraz hatalı olabilir, süreci şimdiye kadar bitiremedik, ancak şimdiden ne kadar umut verici olduğunu iletmemiz gerektiğini hissediyoruz.

    [​IMG]
    (ekran görüntüsü yaklaşık olarak 39 derece enlemde 17:00 civarında alınmıştır)

    Umarım bugün sizinle paylaştığımız ekran görüntüleri, değişikliklerin gerçekten buna değdiğini, yeni görünümlerin, yeni içerik ve harita güncellemelerinin gerçekten dört gözle beklediğimiz bir şey olduğunu kanıtlıyor. Yeni sistemdeki tüm aydınlatmayı yeniden başlatmak çok önemli bir adımdır. Diğer şeylerin yanı sıra, daha çeşitli hava koşullarını ve daha destansı HDR skybox'ları sunmamızı sağlayacak. Ama bu yolun sonu değil, sadece bir kilometre taşı. Programcılarımızın ek motor optimizasyonları ve hızlandırmaları için daha fazla dahili projesi var ve önümüzdeki yıl daha fazla iyileştirme görmeyi umuyoruz. 1.40 sürümünün yeni kararlı noktasına ulaşmak, sanat departmanının gelecekte tamamen PBR etkinleştirilmiş bir boru hattı vizyonunu takip etmesine olanak tanıyacak, böylece görsel kalite daha da gelişmeli ve devam edecek.

    Hem biz hem de toplum için zor bir dönem oldu ve henüz bitmiş değiliz. Yıllar boyunca devam eden desteğiniz, her güncelleme ve DLC ile oyunu yeni sınırlara taşımaya devam etmemiz için bize motivasyon veriyor. Tüm hayranlarımız olmasa burada olmazdık. Sabrınız için teşekkürler.​

    Pavel Sebor, CEO, SCS Software​
     
  2. 38 KAYSERİLİ 38

    38 KAYSERİLİ 38
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    43
    1.938
    8.870
    300
    Scania
    TruckersMP Profili
    O kadar bekle bekle,sonra ertelensin küstüm oynamıyorum scs :):kahve:
     
    Hilalimsin, Leno'X, hackvita ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  3. Ghost

    Ghost
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    785
    2.590
    300
    Özet: İberia ertelendi, yeni ışık/grafik güncellemesi gelecek 1.40 sürümü 2021'in ilk çeyreğinde, kapalı beta ise Ocak ayına yetiştirmeye çalışacaklar.
     
    Leno'X, Paarthurnax, mito1172 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  4. mito1172

    mito1172
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    39
    1.450
    821
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    zaten okurken daral geldi ne uzatmış adamlar:niekhd1::D şu tırdan inip dolaşma da gelse keşke asıl gerçekçilik o;) bunu bir anlasa scs:H
     
    Ghost bunu beğendi.
  5. Yusuf Kerem

    Yusuf Kerem
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    36
    84
    32
    75
    DAF
    TruckersMP Profili
    Umarım düşük sistemlerde fazla fps kaybı olmadan stabil halde çalışır
     
  6. Erendeha

    Erendeha
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    18
    286
    848
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Abi kim bıraktım derse inanırım ama sana inanamam sen ets2 yi bırakamzsın abi hem üzülme o kadar al bi keyif kahvesi iç:kahve:
     
    Leno'X, 38 KAYSERİLİ 38 ve Ghost bunu beğendi.
  7. Meharslnv

    Meharslnv
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    24
    267
    188
    200
    Scania
    TruckersMP Profili
    oldumu bu scs ne hayaller kurduk çıktığı an alacaktık sözde üzdün bizi neyse keyif çayınızı için ;):çay:
     
    Ghost bunu beğendi.
  8. THEAKS81

    THEAKS81
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    25
    312
    346
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Şimdi ne zaman geliyor İberia :D
     
    38 KAYSERİLİ 38 ve Ghost bunu beğendi.
  9. Ghost

    Ghost
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    785
    2.590
    300
  10. mito1172

    mito1172
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    39
    1.450
    821
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    2021 yazı
     
    THEAKS81 ve Ghost bunu beğendi.