1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Youtube'dan para kazanma yardım

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve STUZEL tarafından 5 Ocak 2016 başlatılmıştır.

1. STUZEL

STUZEL
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

99
    36
    115
    Scania
    TruckersMP Profili
    Arkadaşlar merhaba youtube'dan para kazanma konusunu araştırdım kurulumunu yaptım. Bundan sonra neler olacak ve ücretlendirme konusuna net bir cevap bulamadım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

2. cRPSy

cRPSy

74
    28
    50
    DAF
    Bir sponsor şirkete üye olmalısınız ki videolarınız aktif olarak izlensin ve şirketin diğer sponsor kanallarıyla paylaşılabilsin. BuzzMyVideos adında birçok ünlü Youtuber ile çalışan içerik üreticisine değer veren ve daha çok kazandıran bir platform bulunuyor, bu platform'a üye oluyor ve incelenmeye alınıyorsunuz içeriklerinizin nasıl olduğunun bir önemi yok sadece kendinize özgün ve ileride telif hakkı oluşturmaması gerekiyor. Bir tanıdığım yaklaşık 2.000-5.000 izlenmeye 2.18 dolar kazanmıştı ancak tek başınıza ilerlemenin bir sonuç getiremeyeceğinin de altını çizmek gerek. Youtube genelde 1.18 - 2.18 arasında bir ücret ödemesi yapıyor. Kanalınıza girdiğiniz zaman istatistiklerden zaten o anki izlenmenizin size ne kadar kazandıra bileceğini görüyorsunuz tahmini olarak.. Youtube dan şuana kadar zengin olan insan göremedim ben ancak zengin olupta Youtube da iş birliği yapan her yeniliği ilklerden inceleyen insanlar servetine servet katabiliyor.

STUZEL bunu beğendi.
  3. TheKingTR

TheKingTR
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

26
    3.438
    6.355
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    Youtube de pewdiepie adlı bir gamerin tam 41.408.506 abonesi, 10.869.941.831 izlenmesi var bu sayede de yotubenin en çok abonesi ve en çok izlenme sayısı olan kişi hatta yılda 4.000.000$ kazandığı söyleniyor. Ve bu kişinin youtubeye 2013`ün ağustos ayında başladığınıda belirtim :D

Son düzenleme: 5 Ocak 2016
    STUZEL ve cRPSy bunu beğendi.
  4. cRPSy

cRPSy

74
    28
    50
    DAF
    PewdiePie Kafasını kullanan bir adam, birçok yer de sponsorluğu bulunuyor. Hem sponsorlarına hem de kendine kazanç sağlıyor ama burada demek istediğim bir şirket bünyesinde çalışmıyorsanız işiniz oldukça zor. Sizi görüp izleyen kişiler şirket bünyesine dahil olan diğer içerik üreticiler olduğu için dayanışma burada en önemli faktör. PewdiPie büyük bir servete sahip insan zaten firmalar tarafından da öncelik sağlanıyor ve betalar için teklifler geliyor dolayısıyla bir ürünle ilgili videonun bir tane olması başka binlerce olması başka o ürünle ilgili inceleme videosu sadece sizde bulunuyorsa baştan kazanıyorsunuz zaten şimdiden bol kazançlar dilerim. :)

STUZEL bunu beğendi.
  5. BluesAdam

BluesAdam
    Plaka

334
    282
    180
    Scania
    TruckersMP Profili
    Sponsor denemeden önce uyarmalıyım ki oldukça kötü çalışan sponsorlar var. Curse gibi sponsorların iyi iş yaptığı biliniyor ama sponsorlardan canı yanan çok fazla YouTuber var. Paranızı alamayabilirsiniz. Hatta taahhüt koyanlar bile var ki o süre dolana kadar ağdan ayrılmak istediğinizde paranıza veda edebiliyorsunuz.

Başlangıç olarak söylemek isterim, belirli bir sayıda izlenmeye kadar bir şey kazanmayı umut etmeyin. Ben bir yıldır aktif olarak YouTube ile uğraşıyorum, toplam 13.000 izlenmeye ulaşabildim, kazandığım para 2 lira :) Herkes bu işten zengin olmayı umut ederek işe başlıyor ama durum hiç de böyle değil.

Siz kaliteli ve orijinal bir iş yapmaya bakın. Eğer 2.000 abone civarına ulaşabilirseniz gerisini düşünmeye başlarsınız. İster bir sponsor ararsınız, ister kendi reklamınızı kendiniz yaparsınız ancak video başı şöyle 10.000 izlenmeye ulaşana kadar fazla bir şey ümit etmeyin.

Ondan sonra bir de vergi muhabbeti var oraya hiç girmiyorum. Senede 15.000 liradan fazla kazanırsanız vergi kaydınızı yaptırıp verginizi ödemeniz gerekiyor falan, onu da herhangi bir muhasebeciye danışarak öğrenebilirsiniz.

Kolay gelsin.

STUZEL, DarkBlueRZ ve cRPSy bunu beğendi.
  6. corbanez

corbanez
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

1.292
    1.905
    200
    Renault
    TruckersMP Profili
    @BluesAdam Peki Twitch yayınlarında aboneler aylık yanılmıyorsam; her ay düzenli şekilde birileri bağış yapıyor aynı şekilde yayın esnasında da bağış durumu mevcut. Bunlardan kazanç durumu için herhangi bir vergi yaptırımı var mı ?

7. BluesAdam

BluesAdam
    Plaka

334
    282
    180
    Scania
    TruckersMP Profili
    Bağış olayı nasıl oluyor bilmiyorum. Twitch yayını yapan biri daha sağlıklı bilgi verebilir ben yanlış bilgilendirmiş olmayayım.

8. TigerVolt

TigerVolt
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

292
    274
    200
    Kenworth
    TruckersMP Profili
    Twitch bagislarinda bildigim kadarıyla hicbir kesinti yapilmadan bağışlanan miktar paypal hesabiniza yatıyor. Ayrica bagis özelliğini aktif etmek icin twitchalerts.com adresini kullanmaniz lazim.

9. melisiz

melisiz
    Kayıtlı Kullanıcı

35
    2
    1
    0
    Türkiye'de ModaSky bu hizmeti çoktandır veriyor. YouTube kullanıcıları ModaSky üzerinden videolarını yayınladığı takdirde Sponsor bulabilir veya Reklam alabilirler. Ayrıca Abone sayınızı arttırarak kanalınızı doğal bir şekilde büyütmüş olursunuz.

Son düzenleme: 9 Şubat 2017
    Kedi bunu beğendi.