1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Superonline Ani Ping Dalgalanması

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve TigerVolt tarafından 1 Aralık 2015 başlatılmıştır.

1. TigerVolt

TigerVolt
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

292
    274
    200
    Kenworth
    TruckersMP Profili
    Öncelikle merhaba. İstanbul Üsküdar'da Çamlıca Tepesinin bitişiğinde santralin hemen yanında oturuyorum. Superonline'nın 50 Mbps 150 GB AKK'li tarifesini kullanıyorum
    Oyunlarda rahat ve akıcı bir şekilde 40-60 ping arası EU serverlarında oynayabiliyorum. (Rocket League: 44ms, ETS2 : 52 ms civarı) Fakat 2-3 dakikada bir 10-15 saniyelik ping dalgalanması yaşıyorum.
    İnternetten araştırdım ve bu sorunun sadece bende olmadığını gördüm.
    Acaba sebebi ne olabilir? Yurtdışı çıkışlarında bazı portlarda sıkıntı olduğunu okudum İtalyadaki bir firma yüzünden.

ÖRNEK ŞİKAYET

2. MertOguz

MertOguz
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    Evin santrale yakın olduğu hâlde bu tarz bir problem yaşıyorsan yapabileceğin bir şey yok. Her ne kadar zaman kaybı olsa da Superonline Müşteri Hizmetleri'ni arayıp yardım almaya çalışabilirsin. Bu sorun günün belli zamanlarında yaşanıyorsa yoğunluktan kaynaklanıyor olabilir.

TigerVolt bunu beğendi.
  3. Hardy

Hardy

306
    469
    185
    TigerVolt; Superonline müşteri hizmetleri ile bir görüşmende fayda var. Bende 3 senedir 50 Mbps kotasız bağlantı kullanıyorum fakat bahsettiğin gibi bir sorun daha önce yaşamadım. Sorunun bir sebebi de modem kaynaklı olabilir. Müşteri hizmetlerinden bir sonuç alamazsan modemin teknik olarak kontrol edilmesini talep edebilirsin.
    Bu arada bilgisayarında bahsettiğin süre aralığında kendini güncellemek amaçlı internet bağlantını kullanan bir program veya bir virus olup olmadığını da kontrol etsen iyi olur. Güncelleme kontolü sırasında anlık olarak senin bağlantını kasıyor olabilir.

TigerVolt bunu beğendi.
  4. Cemsnbc

Cemsnbc
    Plaka

42
    2.337
    1.955
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    TigerVolt bunu beğendi.
  5. TigerVolt

TigerVolt
    Plaka

292
    274
    200
    Kenworth
    TruckersMP Profili
    Özkan Abi; Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim fakat bu yaz 50 Mbps'lik pakete geçmem ile hafiften bu sıkıntılar başladı. Acaba modem kaynaklı olabilir mi?

6. Hardy

Hardy

306
    469
    185
    Eğer Superonline 'dan sana verilen modem Huawei hg253 marka model ise; Superonline teknik servis'in kendi ağzından duyduğum, "Modem aslında konsinye olarak üretilmiş fakat piyasaya sürülmek durumunda kalınmış. Modem sağlıklı çalışmamakta. Bu modemi kullanan müşterilerimiz aradığından ücretsiz başka model ile direk değiştirmekteyiz" oldu. Marka model bu ise modem kaynaklıdır.

Charles ve TigerVolt bunu beğendi.