1. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  2. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Şifre Güvenliği

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Cemsnbc tarafından 5 Ocak 2016 başlatılmıştır.

1. Cemsnbc

Cemsnbc
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

42
    2.337
    1.955
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Web sitelerine girerken kullandığınız şifrelerinizin ne kadar güvenli olduğunu aşağıki siteden kontrol edebilirsiniz. Kullanımı oldukça basit bir site. Enter pasword yazan yere şifrenizi yazın yazdıktan hemen alt kısmında sonra kaç günde bulabilir olacağını gösteriyor. Ben kendi şifremi denedim 6 gün de bulunabilir dedi. :D

Sizde denemek için web sitesi linki:

https://howsecureismypassword.net/

2. BehlulArabaci

BehlulArabaci
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

6
    3
    50
    Scania
    TruckersMP Profili
    English - 2 billion years
    Türkçe - 2 milyar yıl

3. DarkBlueRZ

DarkBlueRZ

3
    0
    200
    Şifre olarak "DarkBlueRZ" denediğimde 1 yıl, "DarkBlueRZ123" denediğimde 1 milyon yıl olduğunu söyleyen site... Sonuçlarını çok da önemsemeyin yani :)

4. Memduh Başgan

Memduh Başgan
    Plaka

0
    0
    230
    Kenworth
    TruckersMP Profili
    Memduhbasganandanengineer diyerek bir şifre uydurdum sonuç : 72 quadrillion years :saskin:

Beykozlu Selçuk bunu beğendi.
  5. Beykozlu Selçuk

Beykozlu Selçuk
    Plaka

29
    548
    1.104
    220
    DAF
    TruckersMP Profili
    @DarkBlueRZ Sanıyorum site kaç harf-sayı kaç şekilde yan yana farklı şekilde yazılır sistemini göz önüne alıyor sanırsam.

DarkBlueRZ bunu beğendi.
  6. cRPSy

cRPSy

74
    28
    50
    DAF
    Yanılmıyorsam Avast'ın sitesine de girdiğimizde böyle bir uygulama vardı şifrenizi yazıyordunuz kaç yıl içerisinde kırılacağını söylüyordu. :) Teknoloji çağında sürekli gelişiyor yeni ihtiyaçlarla birlikte yeni cihazlar üretiyoruz, uğraşıldığında çözülmesinin zor olmadığını düşünüyorum fakat kimse bir oyun hesabının peşine düşmez merak etmeyin koskoca milyon dolarlık ünlülerin servetlerini yatırdıkları bankalar bulunuyor buna rusyadaki Robank da dahil olmak ile birlikte asıl saldırılar oraya düzenleniyor, insanlar paraya aç bu tip ucuz şeyler ile ilgileneceklerini sanmıyorum. Hesap çalınmalarının önüne geçecek olan kişi burada sizsiniz zaten bu işlerden anlayan, bu işlere kafa yormuş bir kişi için hesap şifresinin tahmin edilebilmesi zor olmayacaktır. Kişi listeniz de bulunan kişilere de dikkat etmenizi tavsiye ederim. Laubali gördüğüm, nerede ne konuşması gerektiğini bilmeyen sürekli kendini gizleyen, kısaltılmış link paylaşımlarında sıklıkla bulunan kişileri direkt siliyorum.

DarkBlueRZ bunu beğendi.
  7. TheKingTR

TheKingTR
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

27
    3.438
    6.356
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    6 milyar yıl :D maşallah

8. cRPSy

cRPSy

74
    28
    50
    DAF
    Benim şifrem kırıldığında da biz Marsta yaşıyor olacakmışız :) - Avast

Taklaci05 bunu beğendi.
  9. Cracker

Cracker
    Plaka

29
    126
    78
    120
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Brute Force (Kaba Kuvvet) kullanılarak ne kadar sürede kırılabileceğini gösteriyor sadece.
    Brute Force döngü şeklinde giden ve mümkün olabilecek her kombinasyonu deneyen bir yöntemdir.
    Örnek olarak "trabzonspor61" şeklide bir şifre bu yöntemle 1000 yılda kırılabilirken. Basit bir Türkçe key list ile sadece bir kaç saniyede bulunabilir. Bu yüzden yapacağınız şifrelerin birbirini tekrar etmeyen ve birbiri ile alakasız bir kaç kelime grubundan oluşturursanız daha güvenli olacaktır.
    Örnek olarak "kova16muz34furkan" gibi bir şifre hiçbir key listte bulunamayacağı gibi brute force yöntemi ile de çözülemeyecektir.

Bu yüzden şifrelerinize güvenmeyin. :D