1. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  2. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Online Server Gerçekçilik İsteği Yöneticiler, Oyuncular ve Takım liderleri

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve AsyaTeamOsman tarafından 28 Eylül 2015 başlatılmıştır.

Gerçekçi online emek harcanan bir server istermisiniz ?

1. Evet

91,7%
  2. Hayır

0 oy
    0,0%
  3. Kararsızım

8,3%
  1. AsyaTeamOsman

AsyaTeamOsman
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

35
    7
    0
    20
    TruckersMP Profili
    online server playing proposal

İyi günler

Öncelikle kendimi tanıtmak isterim. Adım Osman oyundaki adım ise Osman ETS2 Multiplayer oyununu yaklaşık 4-5 aydır oynuyorum. Oyunumuz grafikleri, ses efektleri ve gerçeklik olarak gayet iyi durumda ve oynarken oyuncuya gerçek hissi veriyor.

Bu gerçekçilikten dolayı ben ve diğer oyuncuların çoğu ek olarak kendimize daha çok zevk ve eğlence alabilmek için kendimize oyun konsolları almaktayız. Günümüzün işten kalan kısımlarını oyun içinde geçiriyoruz.

Ancak bir zaman sonra oyun hep aynı şeyleri yapmaktan dolayı oyuncuyu soğutmaya başlıyor. Bunun başlıca sebebi bence Single Player modunu, Multi Player moduna aktarabilmemiz evet oyunu single player modunda oynayan insanlar genellikle Para hilesi ve seviye hilesi (cheat engine) benzeri programlarla çok basit hale geldi. Bu da oyunda emek olmaması anlamına geliyor.

Ben online oyunlara örnek olarak CS GO oyununu göstermek istiyorum steam hesabımda mevcut ve arada oynuyorum.

Ancak ETS2 nin bana verdiği güzelliği ve zevki vermiyor.

Şimdi şunu düşünün online emek verilen ETS2 özgü 3 server olsun ve şuanki gibi oynanan 3 server olsun. İsteyen gerçekçi sıfırdan başlayıp aktarma yapmadan oynasın isteyende şimdiki gibi girip eylenmek istiyorsa eski hali ile devam etsin. İnanın bu seçeneği sunarsanız hem ETS2 oyuncuları daha çok vaktini ve alışverişini artıracak hemde oyuncu kitlesi artacaktır.

Örnek Online mantığında olabilecek oynayış tarzları

Başlangıç aynı kendimize ait olmayan tırlarda oyuna ait şirketlere çalışmak ve para biriktirmek.

Oyun içinde etkinlik olarak örneğin Amsterdam şehrinde Benzin fiyatlarının 1.58 euro dan birden 1.20 düşmesi gibi. (Herkesin oradan şirketinin rezervine benzin depolaması şirketlere ait özel Benzin tankerlerinin olması gibi)

Oyunda farklı mob ve modlar var bunlar ile harita açılıyor. Oyuncu buna + para ödüyor. Eğer online da bu haritalarda daha çok TP kasma daha fazla para kasma ekleri gelirse alışverişte satılan mod sayısı artacaktır.(Düşünün normal haritada bir saatte 200 tp alıyorsam ek alınan haritada %50 fazla alınması gibi bir nevi Premium, Gold kullanıcı gibi)

Şirket olarak ta belli bir hedef olabilir. Belli sayıda insanın bir araya gelerek şirket kurması ve oyun içinde hem şirket bazında hem de kullanıcı bazında rekabet meydana gelecek.

Ayın şirketine ödül sistemi veya ayın kullanıcına ödül sistemi getirilerek teşvik edilebilir. Ayın kullanıcısı veya şirketi oyun içinde kurallara uyan ceza olarak az ceza yiyen ve en çok seviye veya para kazan değerleri baz alınarak seçilebilir.

Fikrimi Teamspeak kanallarında çoğu oyuncu ile paylaştım hepsi istiyor ancak herhangi bir teklif gelmediği için bir şey yapmıyorlar.

Sizden isteğim oyun içinden duyuru ile ve forum kanalında bir duyuru ile Steam hesabı ve oyunu satın alanlara yönelik bir anket yapmanız.

Steam üzerinden oyunu satın alanlar ankette Online ETS2 fikrine sıcak bakarlarsa bilinki yeni gelecek insanlarda olacaktır. Ayrıca steam den yapılması oylamaya hile abartı katmayacaktır.

Düşüncelerime değer verir okursanız çok sevinirim .

İyi çalışmalar.

2. AsyaTeamOsman

AsyaTeamOsman

35
    7
    0
    20
    TruckersMP Profili
    Evet veya hayır veren arkadaşlar tavsiye öneri eleştiri yaparlarsa sevinirim.

3. DarkBlueRZ

DarkBlueRZ
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

3
    1
    200
    Fikirleriniz çok güzel fakat üzgünüm ki gerçekleştirilmesi imkansıza yakın. Yapılabilinir mi, evet. Fakat yapılır mı, hayır. Bunun nedeni multiplayerın oyun yapımcısı Scs tarafından değil, birkaç meraklı ve gönüllü tarafından yapılması. Server gibi çoğu masraf bağışlarla karşılanıyor, yani bir kazançları yok. Sadece gönüllülerden oluşan bu toplulukdaki insanların kendi özel hayatları, okulları ve işlerinin olduğu unutulmamalı.

GuSTaV, Charles ve Kaan BATU bunu beğendi.
  4. AsyaTeamOsman

AsyaTeamOsman

35
    7
    0
    20
    TruckersMP Profili
    Alper34 yanlışmı anlatım ETS2 multiplayer gönüllüler tarafındanmı yapıldı dediniz.

5. AsyaTeamOsman

AsyaTeamOsman

35
    7
    0
    20
    TruckersMP Profili
    Ayrıca bu oyunu satın alanlar için söylüyorum aldıktan sonra dahada ek modlar alıyoruz. Aramıza yeni katılanlar oluyor ve hiç bilgisi olmadığı için sıfırdan başlıyacağını zannedip multiplayer ortamına giriyor belkide single player oynarkende çok masumane oynadı. Girdiğinde ise farklı bir durumda karşılaşıyor. Amaçsız konvoylardan başka birşey yapmıyoruz. Konvoylarımızın tek güzel yanı sürüş keyfi ve arkadaşlarımız ve abilerimiz ile TS3 ortamında konuşmak hepsi bu

Size tek bir örnek vereyim.

Knight Online sadece PVP kurarak para kazanan üniversite öğrencileri tanıdım hemde 3000-6000 kullanıcı arasında tek serverda toplayıp düşünün.

6. Gustav

Gustav
    Plaka

992
    1.430
    250
    TruckersMP Profili
    Evet,doğru anladınız.ETS2'nin yapımcısı SCS bir şirkettir.Ancak Ets2MP'ın yapımcıları

Developers

mwl4 [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Kat_pw [​IMG]

Web-Developers

J_M [​IMG] [​IMG]

TuxyQ [​IMG] [​IMG]

Krashnz [​IMG]

bunlardır.Aralarından ayrılanlarıda unutmamak lazım.Bunlar ve diğer admin,modaratör ( KacaK[TV],omer584,Ozgur[59] vs ve diğer görevliler) hepsi gönüllü kişilerdir.Bizim oyunu ve forumlu daha işlevli kullanmamızda bize yardımcı olurlar.Karşılıgında ücret vs talep etmezler.

Bu site yine aynı işlevi görür.Gönüllüdür herkez.Karşılıgında sadece bi Teşekkür beklerler :)
    Ayrıyetten sunuculara,çekilişlere ve site giderleri için extra para harcarlar.

Son düzenleme: 28 Eylül 2015
    CumaliBzdmr ve Alper34 bunu beğendi.
  7. DarkBlueRZ

DarkBlueRZ

3
    1
    200
    Evet oyunun orjinalinde multiplayer altyapısı yok. Multiplayer bir mod ve online oynamamıza yarıyor. Yani oyunu satın alarak yapımcıya para kazandırıyorsunuz, multiplayer ekibine değil.

GuSTaV bunu beğendi.
  8. Multiplayer ekibine bağış yapabilirsiniz.

TRIAyberk ve CumaliBzdmr bunu beğendi.