1. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  2. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Muavinlik

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve ByAntepli tarafından 13 Eylül 2015 başlatılmıştır.

1. ByAntepli

ByAntepli
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

357
    86
    120
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Muavinlik hakkinda herseyi ögrenmek istiyorum bu konuda beni detayli bilgilendirirseniz sevinirim.

Mesela,

Muavinin araç da ki görevleri...

Tam araç temizliği ne kadar sürer...

Ne kadar ücret alır...

Muavin olmak için neler aranıyor?

Yaş sınırı var mı?

Ehliyet şart mı?

Önerdiğiniz bir şirket var mı ?

Sabit bir araç da mi görev yapar.

Araç serviste iken aracın başında beklemek zorunda mi?

Araç yola gideceği zaman kaç saat önceden aracın başına geçmeli?

Tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum yada muavinlik hakkında bir site varsa yorum atabilirler.

Ben yaz tatili için istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

2. Bu siteden yararlanabilirsin.

3. SUPPORT

SUPPORT
    Plaka

26
    546
    344
    185
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Benim abim METRO Turizm'de Hosttu. Ona göre anlatayım istersen şartları yakındır;

• Muavinin araç da ki görevleri : Uzun yol arabasıysa dediğim gibi bi firmada gireceksen, bagajları yerleştireceksin, yolcu listesini kontrol edip yazaneye bildireceksin, gelmeyen yolcu var ise anons edilir. Araç içi-dışı temizlikten sorumlusun halılar vs. Bunu host veya hostes de yardımcı olur.
    • Tam araç temizliği ne kadar sürer: Otobüsü tam temizlemen 1 saatini alır zaten bunun için sana zaman veriyorlar + Bunun için yerler mevcut büyük otogarlarda örneğin Aşti
    • Ne kadar ücret alır: Ben host'a göre söyleyeyim. Abim 1.000-1.700 civarı alıyordu aşşağı yukarı o ay 10 yolculuğa gittiyse para yükseliyor 4 tane gittiyse düşüyor bu yoğunluğa bağlı.
    • Muavin olmak için neler aranıyor? : İlkokul mezunu + düzgün türkçe + bakımlı olmak ( bu üst baş temizliği ütü vs.)
    • Yaş sınırı var mı? : 18 Yaşında olman veya bitirmen gerekiyor.
    • Ehliyet şart mı? : Hayır yok, çünkü otobüsü sen kullanmayacaksın.
    • Önerdiğiniz bir şirket var mı ?: Abim metroda çalıştı dedim ama kesinlikle önermiyorum. Yoğun bir şirket sürekli bir araçtan diğerine geçeceksin + Eve çok nadir uğrayabileceksin. Büyük şirketlerin çoğu böyle sana önerim fazla şehre seferi olmayan firmalar seçmen ama buda ücreti etkiler bu senin tempona bağlı. Kamil Koç , Has , Jet , Nilüfer , Varan vb.
    • Sabit bir araç da mi görev yapar?: Hayır belirli bir aracın olmaz. Sürekli araç değiştirirsin. Çünkü diğer muavinlerinde dinlenmeye üst başını yıkatmaya ihtiyacı olacak.
    • Araç serviste iken aracın başında beklemek zorunda mi?: Bunu araç perona girince olarak anlıyorum. Evet beklemek zorundasın zaten yarım saat önceden perona giriş yapmak zorundadır. Bu firmaya göre gittiği şehre göre de değişir. Abim metroda çalışırken 10dk'ya bir Ankara-İstanbul Çıkartıyorlardı. Kaptanın numarası bilgisi firma tarafından sana verilecek zaten arar görüşürsün.
    • Araç yola gideceği zaman kaç saat önceden aracın başına geçmeli?: Senin yerin yazane olacak. Aracın gelme saatini oradan öğrenebilirsin. Ortalama yarım saate bir çıkış yaparlar. Araç perona girince veya 5dk önceden orada olmalısın yolcuların bagajlarıya ilgileneceksin.
    Elimden gelen yardımı yaptım. :) inşallah işine yarar. Başarılar!

Semihcan, 27Antepli27 ve Charles bunu beğendi.
  4. CorozeB

CorozeB
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

11
    3
    55
    TruckersMP Profili
    1 Muavinlik demek AMELE demek (yalnış anlama anlatıyorum sadece)
    2 Muavin tüm yolcuların binerken yükünü yüklemek indirirken yükünü boşaltmakla yükümlü ( aradaki zamanda uyuyabilirsin )
    3 Muavin varış noktasına vardığı zaman aracı iç dış temizlemekle yükümlü.( araçra yatar kalkar)
    4 Yol başına para alırsın 50tl ile 80 tl arası
    5 Ehliyet gerekmemekte ama 18 ila 22-23 yaşlarında olmak gerekli
    6 Sabit araçta kalmazsın ama kaptan seni sevmişse seni sabit aracına alabilir.
    7 Önerebileceğim firma yok ama bu işi yapacaksan EGE tarafına sabit çalışan firmaları tercih et...Burdaki amaç şu istanbul izmir yaparsın 9 saat izmirden ankaraya ordanda atıyorum gresuna gidebilirsin çok yorucu olur.

Nilüfer truzim bu konuda eskiden iyiydi İstanbul izmir arası çalışırdı şimdi baya açıldı kaliteyide düşürdü...

İllaki içimde uhde kalmasın bu işi yaparım dersen MUAVİN yerine HOST olabilirsin...

Host ne yapar...Yolcuyla beraber biner hoşgeldin ve koltuk göstericiliği yapar ikramı host yapar ve ikaz düğmeleri yanana kadar host kolduğunda oturur.
    Yolcuyu indirdiğinde oteline çekilir ve bir sonraki sefere kadar istirahat eder. Konaklama tesislerinde istediği yemek konusunda özgürdür.KAPTAN'ın günlüğünü tutar müşfettiş gibi konaklamaya ne zaman girildi kaç dakika bekledi yolda çok hızlıydı veya oyalandı gibi.yolcunun nerede ineceğini raporlayıp kaptana bildirmek.ve son olarak tüm parorları şirketinizde müdüriyete teslim etmek ücreti ise muavine göre 30 40 tl faha fazladır.

5. PoyraZTR

PoyraZTR
    Plaka

28
    281
    98
    125
    Scania
    TruckersMP Profili
    Aga kendini bir tırcı gibi düşün, yollar git git bitmez çok bunlarsın o arabadan iniyorsun ona biniyorsun zaten arabada sürekli ayaktasın insanların istekleriyle ilgileneceksin sana şunu getir diyecek getirmek zorundasın. Normal bir insan bile otobüste oturarak baya yoruluyorlar ertesi gün yataktan kalkmıyorlar ya sen sürekli ayaktasın falan işte bilmem anlatabilmişimdir umarım.

Zor iş, ilk başta yollar zevkli gelebilir ama daha sonradan çok sıkıcı olur senin için artık bıkarsın yani parası da iyi değil bence o kadar şeye. 1.000-1.700 e başka işler de bulabilirsin.

6. Teyyare Nazo

Teyyare Nazo
    Yasaklı Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

34
    255
    399
    210
    Eskiden dedemin otobus şirketi vardı gel benim agzımdan dinle sen, muavinlik dedigin şey çok zor meslek ve emeginin karşılıgını alamıyosun, mesela otobüsü yıkadın camda küçük bir leke olsa bile o otobüsü yeniden yıkıcaksın buna çogu kez şahit oldum.

Yola gidersin gecenin bi vakti, ikramları dagıtırsın sonra geçersin arka koltuklara biraz oturim dersin uyuya kalırsın kalktıgında her yerin agrır yolculuk biter koşarak valizleri dağıtırsın ki bu kolay bir şey değildir.

Bunlada bitmez, yoldan gelirsin 1 saat ara sonra otobüsü iç dış yıkıcaksın yani anlıcağın iş zor söför asabi bi adamsa yandın durmadan azar basar, zamanında bende yaptım ama şirket bizim oldugu için bize bir şey demiyorlardı şöförler, ama bizimkinler perona tek girişte giremezsek yerdik tokadı, söförlügü biz böyle ögrendik şimdi'ki muavinlere otobüsleri vermezler, karar senin yapabilirim diyosan Ulusoy'u öneririm bizimle aynı zamanda açtılar bizimki kapandı onlar devam ediyor, aile dostlarımız şöförleri hakkında bilgim yok sahipleri iyidir ama.

Eğinli bunu beğendi.
  7. Teyyare Nazo

Teyyare Nazo

34
    255
    399
    210
    Herkes bişeylerin ameleliğini yapar, sende bende ameleyiz.

EmreTR bunu beğendi.
  8. Kaptan Fatih

Kaptan Fatih

8
    5
    50
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Kardeşim bak profil resmimden anlaşılcağı gibi bende otobüs muaviniydim şuan kaptanlık aşamasındayız ama hiç okumayı bırakmadık. bu işi eğer gerçekten para kazanmak için yapıcaksan kesinlikle tavsiye etmem yok otobüsleri yolculuğu vs seviyorum meraklıyım ileride kaptan olmak istiyorum dersen. yapabilirsin. illa peron yapan firmalarda çalışmak zorunda değilsin ETS Tur Jolly Tur vb tur firmaları en rahatıdır. aprantilik yaparsın misal gidersin aprantilikte ikramını yaparsın yatarsın otobüs temizleme felan yok rehber e bağlı olursun o kadar sürekli gezersin. rehber seni severse her türlü benle ol der paranıda verir yemeğinide verir. peron işi çok eziyet iş hele karadeniz veya doğu çalışırsan misal istanbul dan çıkana kadar belediye otobüsü gibi her yerde durup yolcu almalar sonra bagaj yüklemeler hele bide sabah ın 5 inde 6 sındaysa tam uyku saati canın cıkar sonra vardığın yerdede adım başı indirir öle büyük firmalar gibi peron dan al perona bırak yok. otobüs temizle tavanları sil koltukları sil hele direk muavinsen bak kardeşim muavin otobüs ün bagajını indirir yükler ikram yapar liste yapar host ise sadece ikram yapar yatar aşağıya bagaj ı peron görevlileri verir . muavinlik bide kelle koltukta gitmek demek kaç arkadaşım otobüs kazasında öldü hele kaptan uyuyup tır a arkadan çarpıp muavinin ölmesi gibi muavin değerli olsaydı torpido da buzdolabı değil airbag olurdu ;)o yüzden kardeşim duş alamazsın üstünü değiştiremezsin yatıp uyuyamazsın çift şöförse bide biri yatakta yatar biri arka 4 lüde sanada git nerede yatıyosan yat der. her tesisin yemeği yenmez biz O403 lerde 302 lerde prenses lerde yaptık bu işi baba dan dolayı travego neoplan setra görmedik biz. asıl işi biz yaptık şimdikiler muavin değil. ben kar da kışta kaptanın bana zincir taktırdığını bilirim hey gidi hey. boşverin kardeşim sabah gidin akşam evinize gelin iş çok.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 14 Eylül 2015
    Charles, Teyyare Nazo ve Eğinli bunu beğendi.
  9. Teyyare Nazo

Teyyare Nazo

34
    255
    399
    210
    Sonunda buldum 302'de çalışan muavin :) ne çektigimi bi sen anlarsın be :) bende eski 302lerde çalıştım :)

10. ByAntepli

ByAntepli
    Plaka

357
    86
    120
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Sağolun Arkadaşlar. Ama Ben Dediğim Gibi 15 Tatil Yada Yaz Tatilim Boş Geçmesin Yani İşsiz Kalırsam Bu İşi Yaparım Diye Meraklandım. Bu Arada Benim Uzunyol a Seyhate Hizmet Etmeye Meğilliymdir. Nasıl Olsa Hizmet Nimettir...

Teyyare Nazo bunu beğendi.