1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel ETS 2:MP'de Merak Ettiklerim

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Scarface34 tarafından 5 Aralık 2015 başlatılmıştır.

1. Scarface34

Scarface34
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

27
    154
    95
    155
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Selamın aleyküm arkadaşlar. ETS 2:MP hakkında merak ettiğim birkaç şey vardı. Merakımı gidermeme yardımcı olursunuz diye düşünüyorum. Ne zamandır oyunu almak istiyordum sonbahar indirimde alıverdim. Bir süre multiplayer deneyimi yaşadıktan sonra bu güzel insanların olduğu forumu da keşfetmemle beraber sizlere sormak istedim.

1. Multiplayerda ortak olan özellikler neler? Örneğin bir servera bağlantıktan sonra trafik lambaları, hava durumu ve firmaların verdiği işler herkeste ortak mı oluyor?
    2. Eğer hava durumunu değiştirmek istersem -sanırım bunun için multiplayerda kod yazarakta değiştirebiliyoruz- eğer değiştirirsem ve aslında gece olan havada gündüz aracımı kullanırsam diğer sürücüler için sorun yaratır mı yoksa oyun bunun için gece herkesin araç lambalarını otomatik şekilde yanık gösteriyor mu ya da bunun için oyunun herhangi bir çözümü var mı?
    3. Oyuncu raporlarken sadece resim yeterli oluyor mu? Bu konuda aklıma takılan bir şey oldu. Mesela bir oyuncu size çarptı ve sizin bütün emeğinizi boşa harcadı. Sizde bu olayı anında kayıt altına alamadınız. Karşıdaki kişi olaydan sonra video açıp ya da resim çekerek bizi sanki biz ona çarpmışız gibi gösterip banlatabilir mi? Buradan kastım tabii video ya da resim montajı değil sonuçta hepimizin bilgisayarı çok iyi olmayabilir ve hepimiz oyun boyunca kayıt alamayız. Şahsen benim kullandığım laptop son seviye değil oyunu gayet güzel grafikte oynayabiliyorum fakat video kayıdına girmem fps düşüşüne sebeb oluyor kaldı ki o kadar video çekecek alana sahip değilim.

Şimdilik aklıma gelen sorular/sorunlar bunlar arkadaşlar okuyup yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Biraz uzun olmuş sanırım metin. Umarım sıkılmazsınız.

2. Gustav

Gustav
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

992
    1.430
    250
    TruckersMP Profili
    Öncelikle ETS2MPTR.com'a hoşgeldiniz,aradıgınız herşey bu sayfada hemde kesinlikle.

1-Multiplayer adı üstünde çoklu oyuncu arkadaşların ile veya diğer insanlarla oynayabilirsiniz.
    a)Trafik lambaları eskiden pek senkronize(eşit olmayan) değildi ancak son güncelleme ile herkezde senkronize,
    b)Hava durumu ise Ayarlar kısmından "Yağmur Sıklığı" var orayı ayarlamanıza bağlı zevkinize bağlı,
    c)Firma işleri ise genelde farklı çünkü aynı yükten sınırsız yok aynı firmada(aynı anda),ancak örnek olarak arkadaşlarınız ile oynamak istiyorsunuz o zaman arkadaşınız size veya siz ona Belgelerim/ETS2/Profil kısmından Profil dosyasını gönderecek(siniz),bu sayede yükler ve GPS'niz aynı olur.
    2-Bu dediğiniz olay MP'de etkili değil sanırım,SinglePlayer için geçerli olabilir,çünkü oyun sizde sabahsa diğer oyunculardada sabah olmak zorunda.Mesela siz aracınıza oyunda aktif olmayan bi "mod" yaptınız bu mod yüzünden Sınırsız Ban yiyebilirsiniz.
    3-Resmin kalitesine bağlı olarak değişir,mesela adam size vurdu ve yoluna devam ederken çektiniz belli olmuyor size çarptığı bu yetersiz kanıttır.
    Örnek olarak birisi size hakaret etti bunun resmini yollayabilirsiniz,veya ters yönden birisi geliyor onuda rapor edebilirsiniz.Resimde kanıt olduğu sürece kabul edilir.
    Ve maalesef siz onu engelliyor gibi gösterip banlatabilir,bu yüzden sizin kanıtınıza büyük önem veriliyor...

Ek Olarak
    Oyunda Destek ve Admin bölümünde bizi temsil eden kişiler var, @omer584 , @Özgür59 , @KacaK
    Oyuncu rapor ederken Türkçe dilini seçip öyle rapor edebilirsiniz veyahutta destek talebi oluşturcağınız zaman yine Türkçe yazabilirsiniz.

Scarface34 bunu beğendi.
  3. Scarface34

Scarface34
    Plaka

27
    154
    95
    155
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Harikasın! Cevap verdiğin için sağ ol cevapların benim için yeterli oldu. Eğer bu kategorideki moderatör arkadaşların konuyu kilitlememeleri bir sorun çıkartmayacaksa kilitlemezlerse sevinirim. Benim aklıma gelmeyen soruları cevaplandıracak ya da ekstra bilgiler vermek isteyen arkadaşlar olursa onlarda yazabilsin isterim. GuSTaV tekrardan teşekkür ederim.

GuSTaV bunu beğendi.
  4. Gustav

Gustav
    Plaka

992
    1.430
    250
    TruckersMP Profili
    Ne demek,yararlı olduysa ne mutlu bize.
    Ayrıca mutlaka forumu gezin ve "Oyun Kurallarını" okuyun,çok işinize yarayacak bilgiler barındırır.

Scarface34 bunu beğendi.
  5. Memduh Başgan

Memduh Başgan
    Plaka

0
    0
    230
    Kenworth
    TruckersMP Profili
    Scarface34 bunu beğendi.
  6. Scarface34

Scarface34
    Plaka

27
    154
    95
    155
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Sağ ollMemduh Başgan. İlk linktekini uyguladım çok güzel oldu. Saat için bile site yapmışlar, şaşırdım vallahi. Saat ve hava durumunun değişmediğini öğrenmem iyi oldu. Bazı kişiler gecenin bi vakti ışıklar kapalı gidiyordu anlam veremiyordum. Teşekkür ederim tekrardan.

Memduh Başgan bunu beğendi.