1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel ETS 2 İçin Ücretsiz Joistick

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Cemsnbc tarafından 3 Ocak 2016 başlatılmıştır.

1. Cemsnbc

Cemsnbc
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

42
    2.337
    1.955
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Anroid telefonunuz ya da tabletiniz varsa ve sizde de joistick yok ise telefon veya tabletinizi joistick olarak kullabilirsiniz. Hemde hiç bir ücret ödenemeden.

İlk önce vereceğim siteye girin ve buradan bilgisayar için server programını aşağıdaki linkten indiriniz. Daha sonra indirdiğiniz programı bilgisayarınıza kurun. Kurulum bittikden sonra aşağıdaki resimdeki (resim 1) bir program açılacaktır.

Resim:1

Sever programı indir.

Kurulum işlemlerini tamamlandıktan sonra Google Play Store girin ve arama kısmına Ultimate Gamepad yazın. Ultimate Gamepad uygulamasını telefonunuza kurunuz. Kurulum bitince Ultimate Gamepad i aç deyin. Uygulama açılınca aşağıdaki resimdeki (resim 2) gibi bir ekran sizi karaşılayacaktır. Daha sonra wifi ile bağlantı kısmını seçiniz. Burada unutmamanız gereken en önemli husus telefonunuz veya tabletiniz aynı ağ üzerinde kurulu olmalıdır.

Resim 2:

Wifi ile bağlan dedikten sonra 3. resimdeki gibi ekran gelecektir. Gelen ekranda bağlantı kuracağınız adınıza tıklayınız.

Resim:3

Daha sonra sizi 4. resimdeki gibi ekran karşılayacaktır. Ortada bulunan kısımda yuvarlak içine alınmış iki yönlü ok tuşu göreceksiniz ona basın. Gamepad Menu yazan ekran açılacaktır. Açılan ekranda Set Buttons yazan yere tıklayınız. Buttons yazan menüden ETS 2 de klavye ayarlarnız nasıl ise ona göre tuşlara atama sağlayabilirsiniz. Standart gelen ayarlar ETS 2 de çok işe yaramacağı için kendiniz ayar yaparsanız çok daha iyi olacaktır.

Resim 4:

İlk başlarda alışması biraz zor oluyor ama kullanmaya devam ettikçe zorluğu felan kalmıyor. Bir kaç eksik tarafı var. Birden fazla joistik ayarı yok. Yani farklı oyunlar için joistick olarak kullanmak için ikinci veya üçüncü bir joistick oluşturulamıyor. Bir de fazladan tuş eklenemiyor.

Ayrıca bu uyulama dışında sabahten beri en az 10 tane daha uyugulama denedim. Denediklerim arasında gayet güzel olanlar var ama onlar maalesef ücretli. Aralarında ücretsiz olanlarda var ama onlarda bir işe yaramıyor. Araştırmaya devam edeceğim bakalım daha iyi ücretsiz bir şey bulursam onu da paylaşırım.

Yararlı olması dileğimle...

Son düzenleme: 3 Ocak 2016
    'SoLo'bLeN, Scarface34 ve cRPSy bunu beğendi.
  2. cRPSy

cRPSy
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

74
    28
    50
    DAF
    Güzele benziyor denemek lazım verimli olurmu bilmiyorum bağlantı felan sıkıntı yaşatmasın.

3. ismail

ismail
    Plaka

25
    2.170
    708
    210
    Volvo
    TruckersMP Profili
    IP'n çıkmış galiba, ileride başının ağırmaması için IP'n silmeni öneririm.

Cemsnbc bunu beğendi.
  4. Cemsnbc

Cemsnbc
    Plaka

42
    2.337
    1.955
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Hatırtlatma için teşekkür ederim. Hemen düzelttim.

Kendi ağın üzerinden bağlandığın için herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

ismail55 bunu beğendi.
  5. KuraPie

KuraPie
    Plaka

27
    7
    50
    Scania
    TruckersMP Profili
  6. 24ciMin

24ciMin
    Plaka

36
    4
    80
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Direksiyon olarak kullanabilen sistemlerde var şahsi görüşüm çok berbat oluyor özellikle tuşsuz çevirme (telefonu nereye çevirirsen direksiyon o yana dönen) sistemlerde algılamada hata olunca çok büyük terslik oluyor böyle gamepad olarak kullanımı bilemeyeceğim.

7. Vüsal [AZ]

Vüsal [AZ]
    Plaka

26
    356
    196
    180
    Volvo
    TruckersMP Profili

Bende resim2 geldikden sonra boyle oluyor. 'retry' diyorum yine boyle oluyor

duzeldi. yapdim simdi deneyeceyim

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 3 Ocak 2016
  8. Scarface34

Scarface34
    Plaka

27
    154
    95
    155
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Bunun accelerometer ile çalışanı olsa güzel olabilirdi. Bununla Fifa belki çok iyi olmasada oynanabilir ya da Tekken MK falan. Güzel yazı olmuş fikirde harika. =)

9. BluesAdam

BluesAdam
    Plaka

334
    282
    180
    Scania
    TruckersMP Profili
    Deneyimlerinizi anlatsanız iyi olabilirmiş sanki.

10. KuraPie

KuraPie
    Plaka

27
    7
    50
    Scania
    TruckersMP Profili
    ilk başta zorlandım ama insan alışıyo yavaş yavaş eğlenceli oluyo :D yatıyorum karşıdan sürüyorum

bu arada plakalar nereye gitti profil kısmındaki ??

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 3 Ocak 2016
    Cemsnbc bunu beğendi.