1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Teknoloji Bilgisayar Toplama Önerisi

Konusu 'Teknoloji / Diğer Oyunlar' forumundadır ve Kamyoncu Tolga tarafından 14 Haziran 2016 başlatılmıştır.

1. Kamyoncu Tolga

Kamyoncu Tolga
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

25
    2
    65
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Arkadaşlar önceki konumdan beni bilen çıkar. Bana bigisayar toplamak için öneride bulunabilir misiniz? Bütcem en fazla 2000TL olmakta. Ben simulasyon oyunlarını çok oynadığım için burada konu açtım ve başka oyunlarda oynuyorum. Ben size bilgisayarımın özelliklerini ve kendi düşündüklerimi söyleyeyim;

İşlemci: AMD A8-5600K APU with Radeon(tm) HD Graphics 3.6 Ghz.
    RAM: Kingston DDR3 4+4 8 GB RAM
    Anakart: ASUS A55BM-E
    Ekran Kartı: Nvidia GT 630
    Chipset (Nedir?): AMD K15 IMC (Gereksiz ise söyleyebilirsiniz.)

Şimdi ben bu bilgisayarın ekran kartını AMD RX 480 yapacağım ve bunla Euro Truck Simulator 2, Battlefield 4, Battlefield 3, City Car Driving, FİFA, War Thunder, World Of Warplanes gibi oyunları ne tür ayarlarda oynarım.

Benim için önemli olan Euro Truck Simulator 2'de en yüksek ayalarda 60 FPS almak Battlefield için şuan en düşük ayarlarda azıcık kasıyor Battlefield'ı AMD RX 480 ile hangi ayarlarda oynarım? Düşüncelerini yorum olarak belirtebilirsiniz. Dediğim gibi bütcem 2000 TL en fazla başka ekran kartı v.b önerebilirsiniz, ayrıca işlemci AMD RX 480'e dar boğaz yaparmış galiba bunun içinde AMD A10 7870K veya AMD A10 7890K alsam hangisi daha iyi olur? işlemcide 2 seçenek var hangisini seçmem gerek?

2. ali2419

ali2419
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

145
    26
    140
    Scania
    TruckersMP Profili
    İnternet üzerinden toplama imkanınız var mı? Ona göre tavsiye verecemde.

3. Kamyoncu Tolga

Kamyoncu Tolga
    Plaka

25
    2
    65
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Olabilir bütcem 2000TL.

4. KadirhaNÖzer

KadirhaNÖzer
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

1.225
    1.369
    230
    Scania
    TruckersMP Profili
  5. ali2419

ali2419
    Plaka

145
    26
    140
    Scania
    TruckersMP Profili
    Böyle bir sistem önerebilirim.Kargo ile beraber 2170 TL (Tek Çekim) ediyor. Site ismi ise sinerji.gen.tr.

6. MertOguz

MertOguz

1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    AMD RX 480'in NVIDIA GTX970'den daha güçlü, GTX980'e ise yakın performans göstereceği söyleniyor. Yani sorduğun oyunların hepsini yüksek ayarlarda oynarsın. Euro Truck Simulator 2'yi multiplayer oynayacaksan ekran kartıyla beraber işlemci de önem kazanır.
    Senin de belirtmiş olduğun gibi kullandığın A8-5600K APU ekran kartına darboğaz yaşatır. APU'lar kendi içinde barındırdıkları GPU ile harici bir ekran kartına ihtiyaç duymadan, orta seviye işlemleri çalıştırmayı hedeflerler. AMD APU'ları bu kartı kaldırmak için yeterli CPU'ya sahip değiller. AMD RX 480'i satın almakta kararlıysan yeni bir işlemci ve dolayısıyla yeni bir anakart da satın alman gerekecek. Bu yüzden ya bütçeyi arttıracaksın ya da ekran kartından kısacaksın.

Sanırım arkadaş yeni bir sistem toplamak yerine mevcut sistemini yükseltmek istiyor.

7. ali2419

ali2419
    Plaka

145
    26
    140
    Scania
    TruckersMP Profili
    Artık ddr 3 devri neredeyse kapanıyor. Çoğu kişi ddr 4'e geçiş yaptı bile.

8. MertOguz

MertOguz

1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    Doğru söylüyorsunuz, DDR4 tercih etmek daha iyidir. Ama bütçe kısıtlı olunca her donanım yükseltilemeyebilir. Zaten konuyu açan arkadaşın sistemi yükseltmeye pek müsait değil. Eğer AMD RX480 düşünüyorsa neredeyse yeni bir sistem toplaması gerekecek.

9. Kamyoncu Tolga

Kamyoncu Tolga
    Plaka

25
    2
    65
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Evet

AMD A10 7890K işlemci alsam olur mu sizce?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Haziran 2016
  10. MertOguz

MertOguz

1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    AMD A10 7890K, 7870K'dan %10 daha fazla performanslıdır, fakat yine de darboğaz yapar diye düşünüyorum. Zaten güçlü bir ekran kartı alıyorsan APU'yu düşünmemelisin. Çünkü APU'nun amacı ekran kartına ihtiyaç duymadan, grafikten de ödün vermeden belli başlı işlemleri gerçekleştirmektir. Genellikle düşük bütçeli sistemlerde önerilir.
    AMD RX480 gibi güçlü bir ekran kartını darboğaz olmadan çalıştırmak istiyorsan diğer bileşenleri de olabildiğince güçlendirmen gerekir. Bu yüzden bütçeyi bayağı yükseltmen lâzım. Ya da 2000₺ ile şu şekilde bir sistem toplayabilirsin:

Intel Core i5 6500 Skylake İşlemci
    MSI B150M Bazooka Anakart
    Kingston HyperX Fury 8 GB(2x4 GB) DDR4 2400MHz RAM
    AMD R9 380 4 GB veya NVIDIA GTX960 4 GB Ekran Kartı
    Kasa(en az 600W PSU), Harddisk ve diğer donanımları mevcut sisteminden alabilirsin.